Web tasarım ; web tabanlı herhangi bir uygulamanın (kurumsal websitesi, e-ticaret sitesi, mobil website, mobil uygulama, online portal yazılımlar, web tabanlı özel yazılımlar v.b.) planlama ve geliştirilme sürecinin tamamına verilen isimdir.


Peki, pratikte bu böyle midir, asıl bilinmesi gereken detayları kaçırmamamız gerekiyor.


Gaziantep Web Tasarım ve Mobil Uygulama Firmaları'ndan biri olarak Code-St.'nin bir web tasarım ve yazılım projelerinde izlediği süreçleri detaylandırarak bizleri yakından tanımanızı istiyoruz.


Web Tasarım Süreçleri;

Proje haritası ve algoritma planlaması   

En basit kurumsal websiteler de dahi, sistem altyapısı için gereken modüllerin ve bileşenlerin önceden planlanması gerekiyor.

    

Proje arayüz tasarım demo çalışması

Müşterimiz için beklentilerine uygun şekilde özgün bir arayüz çalışması yapılır. Mobil uyumluluk ve A/B test standartlarına uygun şekilde bütünleşik tasarım ortaya çıkar.


Proje alt yapı kodlama ve geliştirme

Yazılım geliştirme ekibimiz tarafından her müşterimiz için sistemi kolay ve hızlıca yönetebilmeleri için kontrol paneli hazırlanır. Kontrol panel ile dinamik bir şekilde website içerik yönetim sistemi çalışması sağlanır.


Proje için Beta-Test dönemi

Yazılım geliştirme aşamasından sonra projenin test içeriklerle sağlıklı ve eksiksiz bir şekilde çalıştığına emin oluruz.


Gerçek ortama geçiş

Gerçek ortama geçiş aşamsında müşteri ile sık sık görüşmeler yaparak, doğru ve gerçek dataların websiteye uygulanması sağlanır. Yayına hazır onayını alınca, projemiz yayına geçer.


Kontrol paneli ve sistem eğitimleri

Web tabanlı her projenin ilerleyen süreçte, kullanılması , güncel tutulması ve verim elde edilebilmesi için müşterimizin doğru şekilde kullanabilmesi çok önemlidir. Bu konuda gerekli tüm eğitimler ekibimiz tarafından sağlanır.


Yıl Boyu Teknik Destek

Yıl boyu müşterimize teknik destek güvencesi verilir. Bunun temel sebebi, müşterilerimizin yazılım ve sistemlerle başbaşa kalınca kendilerini güvende hissederek , projenin arkasında Otalya Yazılım'ın varlığını bilerek güvenle kullanmalarını istememizdir.

Bunu özellikle vurgulamaya çalışıyor. Çünkü web tasarım işi hizmet odaklı bir süreç işidir. Doğru iş, doğru süreç yönetimi ile gerçekleşir ancak.